RudawKuchni

Słodkości

Babeczki kakaowe

DSC09984.JPG

Składniki:

-180 g mąki pszennej

-4 łyżki gorzkiego kakao

-150 ml mleka -50 ml oleju

-2 jaja

-1/2 szklanki cukru

-2,5 łyżeczki proszku do pieczenia

-1 opakowanie (16 g) cukru wanilinowego

Dodatkowo:

-cukier puder oraz ulubiona konfitura

-12 jednorazowych papilotek do babeczek

 

Sposób przygotowania:

1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki ciasta i miksujemy na najwyższych obrotach przez 3 minuty.

2. Ciasto równomiernie wykładamy do ułożonych na blaszce papilotek. Blaszkę wkładamy do piekarnika. Pieczemy 25-30 minut na środkowej półce piekarnika (aż babeczki ładnie wyrosną i lekko pękną). Gotowe babeczki posypujemy cukrem pudrem. Możemy podać z ulubioną konfiturą. Smacznego! :)

DSC09990.JPG